דרושים ממוני בטיחות בעבודה מסוגים שונים
בשנים האחרונות מספר המשרות של ממוני בטיחות בארגונים שונים הולך ועולה. ממונה בטיחות הוא חלק מהארגון ומועסק בו באופן קבוע וניתן לראות יותר ויותר מודעות של דרושים ממוני בטיחות בעבודה. במסגרת תפקידו אחראי ממונה הבטיחות על תקנות בטיחות בעבודה, תקנות עבודה בגובה, הכנת נהלים והוראות בטיחות, בדיקת סיכונים, הדרכת העובדים ועוד.
מה עושה ממונה בטיחות?
כאמור, ממונה בטיחות בשכר דרוש בכל עסק או ארגון. כמו-כן, יש חברות אשר מכשירות ממוני בטיחות ויועצי בטיחות ושולחות אותם לארגונים השונים. יש מקומות בהם ממונה הבטיחות חייב להיות חלק אינטגרלי ממצבת כוח האדם. במפעלים המייצרים חומרים מסוכנים או באתרי בניה המחייבים עבודה בגובה, בבתי חרושת ובתעשייה, קיימת דרישה להעסקת ממונה בטיחות משרד העבודה.
כמו-כן, תקנות הבטיחות בעבודה מחייבות מינוי של ממונה בטיחות במפעל אשר מועסקים בו מעל 50 עובדים. גם בחברות הייטק דרוש ממונה בטיחות לחברת הייטק כדי לחדד נהלים ולסקור סיכונים העלולים לפגוע בבטיחות העובדים והשוהים במקום.
עיקר תפקידו של ממונה בטיחות הוא לסייע לבעלי העסק לשמור על החברה ועל עובדיה מכל מפגע בטיחותי או אפילו מהסיכון למפגע כזה. הימנעות מתאונות עבודה, נפילות, התלקחות חומ"ס, תפקוד באזור מוגן בזמן טילים ואחריות על בטיחות אש. את כל אלה מביאים איתם ממוני הבטיחות לארגון.
הכשרה לממוני בטיחות
ממונה בטיחות דרושים בצפון או דרושים ממונה בטיחות בירושלים וכמובן דרושים ממונה בטיחות בדרום, בכל רחבי הארץ דרושים ממונה בטיחות וגהות. לא מדובר בעבודה פשוטה והיא לא מתאימה לכל אחד.
ממונה בטיחות עובר הכשרה והכנה אינטנסיביות כדי להכין את הארגון בו הוא עובד לכל תרחיש. כך דרושים ממונה בטיחות בבניה, נדרש כדי לסייע לבעלי אתרי הבנייה להימנע מתאונות עבודה. כדי להתקבל לקורס ממוני בטיחות על המועמד להיות בעל תואר בתחום ההנדסה, מדעי הטבע או הטכנולוגיה ובעל ניסיון של לפחות שנתיים במקצועו לאחר שסיים את לימודיו.
כאשר רואים מודעה כי דרושים ממוני בטיחות בעבודה יש להגיע לאחר ההכשרה המתאימה, עם מוטיבציה גבוהה ומחויבות.