יועץ בטיחות אש: תעודת בטיחות למקום העבודה
יועצי אש הינם מומחים בתחומם אשר תפקידם לשמור על רמת בטיחות יציבה במקום העבודה. היועצים מבצעים הערכת סיכונים על ידי בדיקה מקיפה באתר העבודה ולאחר מכן עליהם להפיק דוח שמציין את המלצותיהם ועצותיהם ורצוי ליישם אותם בכדי להימנע מסכנת שריפה שעלולה לפגוע בעובדים או ברכוש.
חובתו של יועץ בטיחות אש להסביר ולפרט מה הם המקומות הפוטנציאלים שעלולים לגרום לדליקה, כיצד העובדים צריכים להגיב במקרה של מקרה חירום, אלו פעולות יש לבצע בכדי למנוע סכנות מסוג זה ואלו נהלי בטיחות יש להפעיל.
מה בעצם עושה יועץ בטיחות באש?
בין רשימת השירותים הארוכה שמציע יועץ הבטיחות באש החיצוני, ניתן למצוא פעולות המתנהלות מול העובדים בארגון (למשל, ייזום וביצוע הדרכת כיבוי אש לעובדים), פעולות מנהלתיות (כהכנת תוכניות בטיחות אש), כתיבת נהלים מתאימים לארגון, תכנון מערכות גילוי וכיבוי אש, ייצוג מול גופים כשירותי ההצלה והכבאות והתנהלות מולם בכל תחום בטיחות באש ופעולות רבות נוספות. פעולות אלה מאפשרות לארגון או למפעל להתנהל באופן שוטף ומתוך הידיעה והביטחון כי עבורם, נושא האש וההגנה מפניה מכוסה באופן יסודי ועל ידי איש (או אנשי, במקרה של חברת ייעוץ) מקצוע בתחום.
ההתמחות של יועץ בטיחות אש כוללת:
1. הבנה מלאה ושליטה בדרכי כיבוי אש והפעלת הציוד הרלוונטי.
2. הבנה מלאה בתקנות שירותי הכבאות ועמידה בדרישות.
3. הכנה מדויקת ויסודית של תכנית בטיחות אש אשר מותאמת לדרישות שירותי הכבאות.
4. ריכוז חוקים ותקנות בהיבטי חירום ואש.
5. ביצוע התקנת מערכות כיבוי וגילוי אש.
רכישת ידע מקצועי על ידי קורס הדרכת אש
הדרכה בנושא כיבוי אש הינה קריטית ומקנה את כל הכלים הדרושים בכדי להתמודד עם סיטואציות שונות של שריפות שעלולות להתפתח. בכדי שהעובדים יהיו מוכנים למצבים מסוג זה עליהם להבין ולהפנים את בסיס הידע התיאורטי בנושא.
העובדים ילמדו את מבנה האש ואופן התנהגותה, כיצד יש לנהוג במקרה של דליקה, כיצד לתכנן ולפעול בעקבות תכנית הפינוי ואיך להשתמש בציוד אשר נועד לכבות שריפות.
מטרתו העיקרית של הקורס הינה ללמד את העובדים כיצד יש להתנהג באופן היעיל ביותר בזמן אסון בכדי למזער נזקים ברכוש ובנפש.
תכנית בטיחות אש מכילה בתוכה הערכת סיכונים ממוקדת. לאחר שמוסמך הקורס עבר את ההכשרה הדרושה הן בפן התיאורטי והן בפן היישומי והוא מוגדר יועץ בטיחות אש, הוא יוכל להכין תכנית ברורה ומפורטת שבה הוא ישליך את הידע המקצועי שצבר על מקום עבודתו. המסקנות אותן יסיק מיועדות להעריך כל סיכון חבוי וכיצד יש לנהוג במצבים קיצוניים אלו. הכשרתו תגדיר אדם זה ממונה לבטיחות אש ועל מנהליו להיוועץ עמו בכל הנוגע לשמירה על בטיחות והיערכות לשעת חירום.
ממונה בטיחות אש ארגוני או יועץ חיצוני?
החוק הישראלי חוסך לכם את הדילמה. תת התקנה (3) בתקנות ארגון הפיקוח על העבודה (תוכנית בטיחות) התשמ"ד - 1984, קובעת, כי כל גוף אשר מחויב בהכנתה של תוכנית בטיחות, מחויב אף במינויו של עובד שממונה על בטיחות אש בארגון. כך שאם הארגון שלכם עונה להגדרה זו, טוב תעשו אם תבררו על קיומו של קורס ממוני בטיחות באש במוסד מוביל בתחום הסמכות הבטיחות, כמו בוב-בטיחות ובטחון. מלבד הדרישה ההגיונית המעוגנת בחוק, כל נושא ההגנה מפני דליקות, כתיבת הנהלים הנדרשים, הדרכת העובדים וכן הלאה, ראוי לו שיהיה מטופל בידי איש מקצוע מוסמך בתחום, בין אם הוא מגיע מבין שורות הארגון ובין אם השירות שלו מגיע "מחוץ" לארגון, כיועץ חיצוני. כך או אחרת, בארץ החמה והנפיצה שלנו, שריפות מהוות בעיה רצינית, ולא כדאי לכם להשאיר אותן כעקב האכילס הארגוני שלכם!
בחברת בוב בטיחות וביטחון תוכלו להתרשם מצוות מקצועי ומסור שיעביר את כל הידע בצורה איכותית ונגישה. הקורס עצמו נבנה בהתאם לדרישות של רשות הכבאות הארצית אשר מאפיינת פרמטרים שונים שיש ללמוד במהלך הקורס כגון הכרה מוחלטת של כל דרך מילוט במתחם העבודה ומה הם הפרוטוקולים של פיהם יש להפעיל את תכנית הפינוי.
לפרטים נוספים ורישום יש ליצור עם מחלקת ההדרכה: 08-9263764 | 054-6600240 | Bob@bob.co.il