מהם הסיכונים הספציפיים למפעלים ובתי חרושת במצבי חירום?
התקופה שבה אנחנו נמצאים מעמידה את כולנו בפני מציאות מורכבת. המורכבות הזו גדולה במיוחד בקרב מי שמוגדרים בתור מומנה בטיחות בעבודה ועליהם מוטלת האחריות לוודא שהמפעל או בית החרושת ערוכים למצב שחורג מהשגרה הרגילה. כאן נעזור לכם להבין מה בדיוק הסיכונים שמולם אתם צריכים להתמודד.
מפעלים במצב חירום
מוכנות למצבי חירום היא דבר שחשוב בכל סיטואציה, אולם כיום כולנו מבינים שהסיכוי להיתקל במצב חירום הוא כנראה הגבוה מאי פעם.
לכל אחד יש האחריות שלו בעת מצב חירום, ואם יש לכם מפעל או בית חרושת, האחריות שלכם גדולה עוד יותר. בתקופה האחרונה יש עלייה בביקוש לממוני בטיחות, וכדי שלא תמצאו את עצמכם לא ערוכים למצב חירום, חשוב להבין מה הסיכונים שעומדים בפניכם.
מול מה אנחנו צריכים להתמודד?
היכרות עם תרחישי הייחוס היא הצעד הראשון במוכנות למצבי חירום. בכל מפעל עליכם להבין מה בדיוק האיום שנשף מולכם, ולאחר מכן לגזור ממנו את צעדי ההכנה הנדרשים. לפניכם שלושה צעדים שסביר להניח שאתם צריכים לבצע.
- מחסור בידע: הבעיה הראשונה עלולה להיות במצב שבו יש לכם מחסור בידע. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מצב חירום היא קודם כל להבין מה בדיוק כל עובד צריך לעשות. בלי שהעובדים שלכם יעברו על לומדות בנוגע לבטיחות במפעל לא תוכלו להיות בטוחים שאתם מוכנים למצב חירום.
- חוסר בממוני בטיחות: כמו בכל תפקיד במפעל, גם בנוגע למוכנות למצבי חירום אתם צריכים ממונים. ממונה בטיחות בעבודה הוא זה שבדרך כלל צריך למלא את התפקיד הזה לאור ההיכרות שלו עם העניינים הקשורים למצבי חירום. עם זאת, חשוב לוודא שהמומחה עבר הכשרה מתאימה ושהוא מחזיק בכל הידע הנדרש על מנת לנהל את המפעל או בית החרושת במצב חירום.
- ציוד מתאים: לכל מצב חירום יש ציוד שאמור לעזור לכם בהתמודדות איתו. עליכם לוודא שהציוד הזה נמצא במקום נגיש במפעל או בבית החרושת.
לסיכום
המלחמה בה אנו שרויים כבר למעלה מחצי שנה מחייבת את כולנו להיות ערוכים אל הלא נודע. מוכנות טובה תוכל לעזור לנו לשרוד מצבי חירום. במפעלים ובתי חרושת יש חשיבות רבה במוכנות למצבי חירום, וכאן קיבלתם סקירה על שלל המצבים אליהם אתם צריכים להיות מוכנים.