מוכנות לחירום- בכל חברה ומפעל
בכל עסק, ללא קשר לגודלו או לתחום בו הוא פועל, יש תמיד סיכונים בטיחותיים כאלה ואחרים, שיכולים לשבש את הפעילות ובמקרה הגרוע לפגוע גם בעובדים ובלקוחות.
מאסונות טבע ועד למצב הבטחוני בארץ- חשוב שתהיה תוכנית מוכנות לחירום שתעזור למזער נזקים בזמן אמת. במאמר זה נלמד עוד על איך מתכוננים לחירום ולמי זה רלוונטי.
תוכנית מוכנות לחירום 
בניית תוכנית מוכנות לחירום מורכבת מכמה שלבים. קודם כל צריך לבצע הערכת סיכונים כדי לזהות את כל האיומים הפוטנציאליים.
אלה יכולים לכלול שריפות, הפסקות חשמל, חדירת אנשים מסוכנים, גניבות, שיטפונות ועוד.
בהתבסס על כל אחד מהסיכונים האלה, צריך לבנות תוכנית מקיפה שכוללת את נהלי הפינוי, חלוקת התפקידים והאחריות, פרוטוקול התנהגות וכדומה.
לצורך היערכות למצבי חירום דרושים ממוני בטיחות מקצועיים שיוכלו לבנות את התוכניות הללו עם בית העסק וגם לייצר תרגולים תקופתיים כדי שכולם יהיו מעודכנים ומוכנים.
אמצעי בטיחות וייעוץ בטיחות אש
בכל מקרה חירום חשוב לשמור על בטיחותם של השוהים במקום. לכן צריך להשקיע באמצעי בטיחות, כמו גלאי עשן, צופרי אזעקות, ספרינקלרים ומטפים. חשוב להשתמש בשירותיהם של יועצי בטיחות אש, שגם יוכלו לעזור לכם להכין את המבנה למקרי חירום, וגם יוכלו להעביר הדרכות לצוות שלכם. ביצוע הדרכות בטיחות אש קבועות יכולות להציל חיים.
היערכות לחירום לעסקים שונים
היערכות לשעת חירום היא חיונית עבור כל סוגי העסקים, אבל עם שינוי גישה קל בהתאם לענף ולסביבה. ארגונים בהם יש לקוחות רבים, לדוגמה חדרי כושר או חנויות, צריכים להיות ברורים גם באופן שבו הם מתקשרים החוצה את ההוראות השונות, כך שכל האנשים הנמצאים במקום ברגע נתון יוכלו להתגונן ולהתנהל כראוי.
במוסדות בהם יש מתקנים רבים, לדוגמה מפעלים תעשייתיים ובתי חרושת, חשוב לוודא שכל המתקנים עומדים בתקני הבטיחות, שהעובדים יודעים להתנהל מול חומרים מסוכנים וכיוצא בכך. בקיצור, חשוב לבצע התאמה בין סוג העסק לבין תוכנית החירום, ורצוי להיוועץ באנשי מקצוע במקרים כאלה.
לסיכום
לסיכום, היערכות יעילה לשעת חירום היא חשובה עבר כל עסק, לא משנה מה הסוג שלו ואיפה הוא פועל. חשוב לזהות את הסיכונים הפוטנציאליים, לבחור באמצעי הבטיחות הנכונים ולייצר תוכנית תגובה מותאמת. חשוב גם להיוועץ באנשי מקצוע בתחום, שיעבירו הדרכות ויבדקו את תקינות התוכנית שלכם.