כיצד ניתן להימנע מאסונות במקומות העבודה?
בעלי עסקים, צריכים להיות מונעים מתוך חובתם החוקית, לשמירת ביטחונם של עובדיהם. מעבר לנזק הפיזי שנגרם לעובד או עובדים שקיפחו את חייהם לשווא או נזק שנגרם למקום העבודה / העסק, הרי שמדובר בעלויות מטורפות של דמי מחלה, שיפוץ, אובדן הכנסות ותביעות משפטיות, כולם תוצאה של אסונות במקומות העבודה.
לא בכדי, חוק הבטיחות בעבודה, מסדיר ומחייב נהלי בטיחות בעבודה, תוכניות לניהול הבטיחות, קורסים להכשרת ממוני בטיחות בעבודה, הדרכות בטיחות אותן מחויב המעסיק להעביר לעובדיו, כל אלה, בכדי למנוע תאונות בעבודה.
מהם הגורמים לאסונות במקום העבודה?
מקצת מהגורמים לאסונות, המפורטים בהמשך, יש באפשרות המעסיקים למנוע, בניהול תקין של נהלי הבטיחות ועמידה בתקנות:
- מפגעים בטיחותיים
- נפילה מגובה
- פציעות משימוש בכלי עבודה
- פציעות במכונות
- מפגעי חשמל ואש
ועוד.
הערכת סיכונים
כל מעסיק, מחויב לבצע הערכות סיכונים, בכדי למנוע ככל הניתן אסונות ותאונות במקום העבודה.
המפגעים עשויים להיות נפשיים, פיזיים, כימיים וביולוגיים, כגון:
- מפגע פיזי – החלקה ומעידה, הרמת משקל, רעש, אבק, הפעלת מכונה, עבודה מרובה מול מסך מחשב, עבודה משעממת החוזרת על עצמה ועוד.
- מפגע נפשי – לחץ עבודה, שעות עבודה מרובות, שחיקה וכו'.
- מפגע כימי – חשיפה לאבק וסיבי אסבסט, נשימת חומרי צבע, הדברה, ניקוי, דלקים ועוד.
- מפגע ביולוגי – תנאי תברואה ירודים והיחשפות למחלות זיהומיות ממכרסמים, לשלשת יונים, מקקים, מזון מקולקל ועוד.
זיהוי הסיכונים, יכול למקד את ההתמודדות, מול אלו הנמצאים בסיכון ואופן הפעולה, לצמצום ומניעת סיכוני אסונות במקומות העבודה, תוך יישום נהלי עבודה ובטיחות, וביצוע הערכות נוספות לפרקים.
חברת בוב בטיחות ובטחון, מספקת שירותי ייעוץ וליווי מקצועי, בכל הקשור בבטיחות וגהות בעבודה, לרבות, הקמת ותכנון מערך בטיחות, שירותי ממונה בטיחות, הטמעת תקני בטיחות, הדרכת עובדים, הכשרת נאמני בטיחות, קורסים למיניהם, ימי עיון, ימי הכשרה ועוד, והכל במטרה למנוע אסונות במקומות העבודה מלהתרחש אצל לקוחותיה, תוך הקפדה על ניהול תקין ועמידה בחוקי המדינה ומניעת החשיפה של לקוחותיה, לתביעות משפטיות, נזקים כלכליים ואובדן הכנסות.