google-site-verification=45LFIqTYP1HCZTfg-L70EcZP0Ys55u6KbaqujrZU4t0

איך להיערך לשעת חירום במקומות עבודה בזמן מלחמה?


כמו שכולנו יודעים, מדינת ישראל נמצאת במלחמה תקופה ארוכה. לא נראה שהמלחמה קרובה לסיום, וחשוב להיערך בהתאם ולהיות מוכנים לכל תרחיש. כאן נלמד ונמליץ איך לבצע היערכות לשעת חירום במקומות עבודה בזמן מלחמה.

למה חשוב להיערך?

צריך לזכור שאנו מבלים שעות רבות במקומות העבודה. בבית כולנו יודעים איפה יש ממד, והמסודרים שבינינו גם שמים בו מים ומטען נייד. אבל האם כל עובד יודע איפה המרחב המוגן הקרוב? האם הוא יודע מה לעשות אם צריך לפנות את המבנה במהירות?

מה כוללת היערכות לשעת חירום במקומות עבודה בזמן מלחמה?

היערכות לשעת חירום במקומות עבודה בזמן מלחמה כוללת שלל היבטים ופעולות. אספנו כמה מהם כדי לתת לכם כיוון. 

חירום בעת מלחמה

  1. מרחבים מוגנים - אחד האיומים המשמעותיים הוא טילים, רקטות, וכטב"מים. מקום עבודה צריך להיות ערוך עם מרחבים מוגנים שיש בהם מקום לעובדים, שיהיו נקיים ונעימים, ובעיקר שיהיו נגישים.
  2. דרכי מילוט - במקרה שיש צורך לפנות את המבנה, ואפילו כאשר צריכים להגיע לממ"ד, חשוב שיהיו מספר דרכים מהירות. לא פחות חשוב זה שכל אחד ידע מה הדרך שלו במקרה חירום.
  3. בטיחות וכיבוי אש - התחום הזה חשוב גם בשגרה, אבל במלחמה החשיבות שלו עולה עוד יותר. יש לכם אמצעי התראה וכיבוי אש? כל עובד יודע מה לעשות בזמן שריפה?
  4. מתקנים רגישים - יש לפעמים מתקנים מסוימים או מכונות רגישות, שפגיעה בהם עלולה לגרום לנזק או כאלה שאסור לכבות. צריך לגבש נוהל חירום מפעלי מסודרים ולראות איך נערכים לתרחישים השונים.

אז איך נעשה את זה?

את הצעדים הבסיסיים אפשר להתחיל לבצע באופן עצמאי. אבל, כדי לתת מענה איכותי ומספק אנו ממליצים להיעזר באנשי מקצוע. אפשר לציין למשל את חברת בוב שעוסקת בביטחון ובבטיחות. תוכלו להיעזר בהמלצות המקצועיות שלהם, ולגבש איתם תוכניות למקרה חירום.

אנו ממליצים גם לשלוח עובדים לקורסים בבטיחות, ולמנות אחראים לכל תחום. כך תדעו שיש לכם עובד שאחראי על המרחבים המוגנים, ועובד אחר שאחראי על כיבוי האש. היתרון הגדול בקורסים הוא קנייה של ידע מקצועי שיסייע להם לבצע את התפקיד על הצד הטוב ביותר.

זכרו, תמיד כדאי להיות מוכן, גם אם דבר לא יקרה.