ממונה בטיחות בעבודה – שאלות ותשובות נפוצות
ממונה בטיחות בעבודה הוא איש מפתח בכל חברה ועסק, אך נראה שעדיין יש הרבה שאלות שנותרו ללא מענה בנוגע למקצוע החשוב הזה.
לכן, אנחנו ב״בוב בטיחות וביטחון״ הכנו את המאמר הקצר הזה. במידה וגם אתם רוצים ללמוד עוד על ממוני בטיחות והעבודה החשובה שלהם, אנחנו מזמינים אתכם להמשיך ולקורא.
מיהו ממונה הבטיחות?
כשאנחנו מדברים על ממונה בטיחות בעבודה אנחנו מדברים על בעל מקצוע שמשימתו העיקרית היא לוודא שנהלי הבטיחות במקום העבודה שלו נשמרים.
ישנן לא מעט תקנות ממונה בטיחות בהן הוא צריך לעמוד על מנת להבטיח את שלומו ואת שלום שאר העובדים במקום.
בנוסף, הממונה צריך לייעץ לבעלי החברה על הפעילויות והכלים השונים הנדרשים לשיפור הבטיחות במקום. עבודתו של ממונה הבטיחות הינה רחבה ונפוצה במיוחד.
האם קיימת חובת מינוי ממונה בטיחות?
כמובן שכן. החוק בישראל קובע כי על כל מקום עבודה לשכור את שירותיו של ממונה בטיחות מסוג זה, ומתבצעת בדיקת מינוי ממונה בטיחות מדי שנה.
החוק קובע זאת על מנת שבטיחותם של כל העובדים תישמר בכל רגע נתון, וכי יהיה בשטח בעל מקצוע שיוכל להגן עליהם וגם להפיק לקחים מאירועים בטיחותיים שונים.
כיצד אדם הופך לממונה בטיחות בעבודה?
בכדי שאדם יוכל להפוך לממונה בטיחות מקצועי במקום העבודה שלו, עליו לעבור קורס ממונה בטיחות בעבודה.
את הקורס ניתן לעבור אך ורק במכונים מקצועיים המתמחים בנושא ויודעים להעניק לתלמידים שלהם את הידע הנדרש.
במסגרת הקורס, שנערך במשך מספר שבועות, לומדים התלמידים את רזי המקצוע, את התקנות השונות ואת הכלים שיעמדו לרשותם לאורך הדרך. רק מי שיסיימו בהצלחה את הקורס, על כל חובותיו ועל מבחנו הסופי, יוכלו לקבל את תעודת ההסכמה הרשמית ולהתחיל לחפש עבודה בתחום.
איך ניתן למצוא את בעל המקצוע הזה?
בכדי שתוכלו לאתר ולשכור את שירותיו של ממונה בטיחות בעבודה, תוכלו לפרסם מודעת דרושים, ״דרוש ממונה בטיחות״, ולקבל פניות מתאימות. בנוסף, תמיד תוכלו לחפש רשימת ממוני בטיחות בעבודה שתאגד את כל בעלי המקצוע המובילים ביותר בתחום במקום אחד.