google-site-verification=45LFIqTYP1HCZTfg-L70EcZP0Ys55u6KbaqujrZU4t0

תאונות עבודה – אירועים שניתן למנוע


למרבה ההפתעה, מקרי התאונה השכיחים ביותר במקום העבודה, הם דווקא אלו הקלים ביותר למניעה. מדובר בנפילות מהחלקה או מעידה על חפצים. הללו גורמים לפציעות ראש ושברי גוף ועשויים לגרום לבעיות גב כרוניות, וחבל.

תאונות עבודה בהגדרתן, מתרחשות תוך כדי פעילות עבודה, העשויות להוות פגיעה פיזית או נפשית, מחלה או מוות. מתוקף חובתו של המעסיק להגן על עובדיו, עליו לוודא שאין מפגעים המסכנים אותם, לדווח במידה וקיימת חריגה, לדווח על תאונות עבודה ואירועים חריגים, ולשלם דמי מחלה ותאונת עבודה, גם אם באמצעות חבות מעבידים, בפוליסת הביטוח של העסק.

הדרכים למניעת וצמצום מקרי תאונות עבודה תאונות עבודה והדרך למניעתן

המעסיק צריך לבצע הערכת סיכונים, ולעשות כל הדרוש, בכדי להבטיח את בריאותם ובטיחותם של העובדים, וכן של אורחים או מבקרים. על המעסיק לקבוע במקומות מסוימים במקום העבודה, ערכות עזרה ראשונה. מעבר לחובתו של המעסיק, קיימת גם חובתו האישית של העובד, לפעול על פי נהלי הבטיחות בעבודה.

בין היתר, על העובד להיות עירני וחופשי מהסחות דעת. חל איסור על השימוש בסמים או אלכוהול בזמן העבודה, ועליו להגיע לאחר שנח וישן שינה רציפה, שכן עייפות עשויה לגרום לתאונות. המעסיק צריך לקדם מודעות ולחנך את עובדיו לבטיחות, אם באמצעות הדרכות בטיחות ואם באמצעות תכנית לניהול בטיחות.

המעסיק צריך לשים לב, לתופעות של חולי בשרירים ובשלד, הנחשבים תאונות עבודה, הנובעים מבעיות ארגונומיות בסביבת העבודה, כמו כאבי גב, ידיים, צוואר מהם סובלים העובדים, בשל תנאים לא נאותים, עמידה מרובה, אי יציבות ועוד.

המעסיק צריך לספק לעובדיו ציוד מגן אישי, כגון: משקפי מגן, נעלי עבודה תקניים, כפפות, קסדה, מסכות פנים וכו'.על המעסיק לדאוג לסדר וניקיון של סביבת העבודה, פינוי מעברים וגישה ליציאות חירום, שילוט הכוונה ועוד.

על המעסיק לבצע תחזוקה שוטפת ובדיקות תקופתיות, למכונות ולציוד, החלפת חלקים, כיול, שימון וכיוצא באלה. המעסיק יתקין מטפי כיבוי אש על פי ביקורת כיבוי אש, כמו גם מערכת ספינקלרים במידת הצורך, מערכת כיבוי אוטומטי בארון חשמל ועוד.

לכל ייעוץ או שירותי בטיחות, ניתן לפנות אלינו בבוב בטיחות ובטחון, ולקבל הכוונה למזעור מקרים של תאונות עבודה.